6 Април 2012
367627
Снимков материал: pixabay.com
По време на тази диета не можете да ядете почти нищо, освен моркови. Въпреки това, "заешката храна" нормализира обменните процеси в организма и го почиства.
Всички знаем, че тези свойства, които имат морковите, са първата стъпка към отслабването.
Морковите съдържат мазнини (в малки количества), въглехидрати (10%), азотни вещества, витамините A, D, E, K, PP, аскорбинова киселина, стероли и лецитин. По отношение на каротина, морковът е на второ място. Поради тази причина, морковът е отличен имуностимулатор. С помощта на чернодробните ензими, каротинът се превръща във витамин А - отличен антиоксидант. Благодарение на този витамин, в тялото спира образуването на свободни радикали, и следователно, моркови ни предпазват от заболявания на сърдечно-съдовата система, рак, атеросклероза. Морковите насърчават физическото и психическото развитие, подобряват зрението. Поради факта, че морковите съдържат голямо количество йод и фибри, те помагат да се борим с излишните килограми.
Ако решите да опитате отслабване с морковена диета , то тогава ще се наложи да консумирате моркови за обяд и вечеря. Това може да ви бъде досадно за 4 дни, в които трябва да се спазва диетата, но наградата за вас ще бъде 3-4 килограма от излишното ви тегло.
Морковената диета е за 3 дни, а през 4 тия ден се излиза от диетата.
Преди употреба, морковите трябва да бъдат основно почистени с нож от повърхностния слой. Най-ценните вещества в морковите, се съдържат непосредствено под тъничкия слой кора. Малките морковчета не е нужно да се белят, а само внимателно се измиват с четка.
Много диетолози казват, че морковът е по-добре да се използва без да се подлага на термична обработка, тъй като при нея се губят не само вкуса, но по-голямата част от витамините.
По време на диетата ядем 3-4 пъти на ден салата от моркови, които се подготвят следната рецепта:
1-2 моркова се рендосват и се добавя лимонов сок, малко растително масло, малко мед (обща дневна дажба не трябва да надвишава 1 супена лъжица), 1 плод (киви, ябълки, грейпфрут, нар, или портокал ).
Това количество храна се приема в салатата за 1 път (с изключение на меда). Количество моркови - без никакви ограничения. Сутрин можете да пиете половин чаша айрян, или мляко, или да ядете по една лъжица сметана. Това се прави, защото без такива мазнини, морковите се абсорбират много слабо.
През деня се пие вода, или зелен чай (общо количество течност - най-малко 2 литра).
Захранването след морковената диета е в продължение на 1 ден. През този ден ядете същото, както и по време на диетата, но се добавят картофи и малко парче птиче месо. След този ден, няколко дни ограничете приема на мазни и сладки храни.
Морковите съдържат мазнини (в малки количества), въглехидрати (10%), азотни вещества, витамините A, D, E, K, PP, аскорбинова киселина, стероли и лецитин. По отношение на каротина, морковът е на второ място. Поради тази причина, морковът е отличен имуностимулатор. С помощта на чернодробните ензими, каротинът се превръща във витамин А - отличен антиоксидант. Благодарение на този витамин, в тялото спира образуването на свободни радикали, и следователно, моркови ни предпазват от заболявания на сърдечно-съдовата система, рак, атеросклероза. Морковите насърчават физическото и психическото развитие, подобряват зрението. Поради факта, че морковите съдържат голямо количество йод и фибри, те помагат да се борим с излишните килограми.
Ако решите да опитате отслабване с морковена диета , то тогава ще се наложи да консумирате моркови за обяд и вечеря. Това може да ви бъде досадно за 4 дни, в които трябва да се спазва диетата, но наградата за вас ще бъде 3-4 килограма от излишното ви тегло.
Морковената диета е за 3 дни, а през 4 тия ден се излиза от диетата.
Преди употреба, морковите трябва да бъдат основно почистени с нож от повърхностния слой. Най-ценните вещества в морковите, се съдържат непосредствено под тъничкия слой кора. Малките морковчета не е нужно да се белят, а само внимателно се измиват с четка.
Много диетолози казват, че морковът е по-добре да се използва без да се подлага на термична обработка, тъй като при нея се губят не само вкуса, но по-голямата част от витамините.
По време на диетата ядем 3-4 пъти на ден салата от моркови, които се подготвят следната рецепта:
1-2 моркова се рендосват и се добавя лимонов сок, малко растително масло, малко мед (обща дневна дажба не трябва да надвишава 1 супена лъжица), 1 плод (киви, ябълки, грейпфрут, нар, или портокал ).
Това количество храна се приема в салатата за 1 път (с изключение на меда). Количество моркови - без никакви ограничения. Сутрин можете да пиете половин чаша айрян, или мляко, или да ядете по една лъжица сметана. Това се прави, защото без такива мазнини, морковите се абсорбират много слабо.
През деня се пие вода, или зелен чай (общо количество течност - най-малко 2 литра).
Захранването след морковената диета е в продължение на 1 ден. През този ден ядете същото, както и по време на диетата, но се добавят картофи и малко парче птиче месо. След този ден, няколко дни ограничете приема на мазни и сладки храни.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари